Welcome! » Log In » Create A New Profile

Москвич 407- Back On The Road :)

Posted by mzeto 
Здравейте! Интерисува ме цилиндрова глава от Москвич 408 пасва ли 1 към 1 на Двигател от 407? Доколкто знам двигателите са еднакви.Питам защото на моя 407 му е прецакана резбата за свеща на 1-ви цилиндър, а пък днес ми се изпари последната възможност за глава от 407. Впрочем ако на някой му се намира глава за продан за 407 евентуално за 408 да се обажда. Варианта със втулка го оставам за в краен случай.

Edited 4 time(s). Last edit at 09/22/2008 07:06PM by mzeto.
Да пасва!
Ами карбуратора на 408 какъв модел се води? Аз ако взема главата ще е с карбуратора барабар. Мисля да сложа и него понеже сега с някакъв шкодаджийски
К126П. Колекторите на 408 и 407 са различни откъм страната на карбуратора.
Има накакъв уред на WURTH с които се слага втулка на място на повредената резба на свеща. Било доста ефикасно, а даже при лесен достъп до дупките за свещите се прави и без да се сваля главата. Вземи потърси някъде такава услуга.
Re: Цилиндрова глава
February 04, 2008 07:00AM
Така мисля в тази тема да пиша до къде съм стигнал с ремонта на моят 407 като слагам и снимки.Предполагам ще е интересно:)
В събота посетих моргата заедно с vaches. От там взех глава за 408.
Ето го донора:

Днес през малкото време което време имах се заех с почистване на частите:
Ето ги повдигателните пръти

Кубилиците:

Почистих резбите на свещите.Утре ще изчистя стабилно главата.
Ето я и нея:

Тук както се вижда положението с някой клапани е трагично.

Към края на седмицата ще ида да сваля и моята глава.Нея също мисля да я разглобя и почистя и от двете да събера една.Утре както казах ще почистя тази купената и ще и ще си измайсторя една скоба за клапани, да за ги сваля.Главата след като я разглобя и почистя ще я дам на баща ми да я качи да види дали не е крива.Мисля да полирам горивните камери и изпускателните отвори.
Ето целия албум:
[www.snimka.bg]

Edited 3 time(s). Last edit at 02/04/2008 06:22PM by mzeto.
Аз имам 3 или 4 глави за 407 във двора, попринцип съм ги приготвил за скрап, защото не знам колко са прави, здрави и т.н. Ако имаш интерес ще ги снимам. Главите са НЕОБОРУДВАНИ.

Днескашният ден беше по сполучлив от предишните два :) Направих си скоба за клапаните:

Ето ги самите клапани:

За сега тези утре ще ги почистя от нагара.Мисля да използвам оригиналните от 407-цовата глава ама да ги сваля и тях и ще преценя.Може и Ладажийски/Жигулски.Ще видим. Водачите не са разбити от това се притеснявах ама всичко е наред.
Пружините:

Кученцата:

Ето я главата без клапаните:

От тези снимки се вижда че някой клапани няма да се разминат само с припасване…

Днеска си поиграх малко да я почистя главата нали ще я нося при баща ми.

Та във петък най вероятно главата отива да се провери дали е крива и да се разпробие болта който се скъса онзи ден. :(

Вчера си взех динамометричен ключ.

За сега толкова утре пак :)

Edited 2 time(s). Last edit at 02/07/2008 06:35AM by mzeto.
Браво Миро, продължавай да действаш по колата! Дано всичко да е наред с главата, да може да я сложиш след време:) Пък неделя ще видим какво ще се прави, може да излезне работа при мен, ама ще гледам да ги съчетаем работите!
Имам няколко въпроса. Понеже съм чувал че Москвичовите клапани прегарят искам да попитам:
1.Ако слагам Жигулски клапани какво се преработва по тях?
2.Всички клапани ли заменям или само изпускателните?
Незнам дали тоз проблем с прегарянето го има при 407. Аз си мисля че колата е доста стара и материалите тогава са били други и не вярвам да има този проблем.
Предварително благодаря за оказаното съдействие!