Welcome! » Log In » Create A New Profile

Усмивки от старите ленти

Posted by bluebird 

Москвич 407 на витрината на ЦУМ в София. Снимката е направена веднага след откриването на магазина - през април или май 1957 г. Мотоциклетите на преден план са марка AWO Simson. Снимката е предостава е от Иван Колев, известен автомобилен историк в България.

Две снимки от далечната 1968 година, когато имаше Народна милиция, която се придвижваше с Москвич. Фотосите са запечатали колона по Безопасност на движението в София.

Edited 3 time(s). Last edit at 06/09/2009 07:18PM by bluebird.
Бат Наско от де ги измъкваш все тия снимки.Много е добра браво !
Еее всичко свети бе,къде отидоха тея години!! :)
Искам да си пазаря от този магазин!
Архивни снимки от сглобяването на Москвич в завод "Балкан", Ловеч. Снимките са предоставени от Иван Колев.

Заводът през 1966 г.

1967г.

Заводът през 1968 г. - от вратите на завода излиза 1 000-ят Москвич.

Заводът през 1971г.

Заводът през 1971г. - забележете с какво е обут работникът най-вляво.

Прототип на електромобил

Заводът през 1977г.

Заводът през 1977г.

Заводът през 1980г.
Разгледах снимките с интерес. И не знам на първата снимка какво прави там Жигулито?! (втората кола) :)

пояснение: От мнението на Блубърд от 11.06.09.

Edited 2 time(s). Last edit at 06/13/2009 03:21AM by komisar.
komisar
Разгледах снимките с интерес. И не знам на първата снимка какво прави там Жигулито?! (втората кола) :)

пояснение: От мнението на Блубърд от 11.06.09.
А на мен ми прилича на варшава,а иначе готини москвичи все пак нови са.
Втората кола е Варшава 223 а третата е Вартбург 311!
Става въпрос за втория пост. На снимката където най - опред се вижда един (вероятно бял) 408 с 4 фара точно зад него на поточната линия е Жигули, което ме навежда на мисълта, че тая снимка не може да е от 1966 както е написал Блубърд….Жигулитата мисля, че влизат в България към 1970г. …
:) Пирин - ФИАТ 124. В края на 60-те в Пловдив сглобяват Булгаррено 8, 10 и Алпин, а в Ловеч - ФИАТ 124 и 850 берлина/купе….
ФИАТ 124 - Кола на годината в Европа за 1966 г. Руснаците купуват лиценза, усилват купето и ходовата част, сменят задните дискове с барабани, монтират техен двигател, и се появява ВАЗ.
Ако се загледате - дръжката на вратата на нашия 124 е външна, чак после става вдълбана както на по-скъпия ФИАТ 125 и на Жигули.