Welcome! » Log In » Create A New Profile

АГУ за новак!

Posted by yogg 
АГУ за новак!
August 16, 2005 11:32AM
Тръгнал съм да слагам газова уредба. Москвича ми е от новите, но с москвичов двигател, а не "Алеко". На 85 000км е. Честно казано нищо не разбирам от уредби и имам няколко въпроса:
1. Вярно ли че най-добрите АГУ са "Ловато" и много ли е 390лв с монтажа (в София)?
2. Плочка ли да ми сложат или да пробият карбуратора?(какво значи това?!?)
3. Разхода ми градско е 13-14 литра бензин 95. Някаква идея колко ще се вдигне?
Това ме вълнува. Ако можете - отговорете! Ако знаете за някакви проблеми, за които да бъда предупреден - мерси предварително!
Re: АГУ за новак!
August 16, 2005 06:12PM
1. Мойта е Ловато и нямам засега оплаквания от нея, ама съм минал само 4-5 хиляди на газ. За карбураторни двигатели и аз съм чувал, че е най добрия вариант. 390 лева е много според мене. Самата уредба им излиза мисля към 270-280 лева. Останалото е монтаж. 330-350 лева максимум им дай. Отделно се плащаше нещо да ти издадат паспорт на АГУ-то - 10-тина лева май.
2. При мене пробиха на две места карбуратора и завинтиха там щуцери за двете камери. Осраха нещата и сложиха прекалено къси щуцери, та маркуча опира в болтовете на карбуратора и се налага тоя за втора камера да го отвинта то чак да се клати, за да мога да си сложа маркуча стабилно. Куца история ми се види, май по-добре плочка.
3. Разхода ми беше 9 на извънградско на бензин. На газ стана 10.7. В града на газ ми харчи 12.5 някъде, ама то си е божа работа в града (2140 москвич).
August 16, 2005 07:14PM
Ловато са добри но в момента това което се предлага у нас е турско ловато, виж волтрана, и не им давай да ти дупчат карбуратора- само плочка, казват че с щуцери върви повече но май нещо не е така, аз карам с плочка вече 65000км
1.Ловато са много добри вярно е за парите не знам , някой от клуба скоро си слага може той да каже.
2.Слагай плочка недей да дупчи6 карба понеже после ако евентоално ре6и6 да сваля6 газовата или трябва да измисли6 как да запу6и6 дупките или да си слага6 друг карб.
3.Разхода ти е голям много ли го Гърчиш тоя москвич или не6то не му е наред ?
August 16, 2005 08:32PM
Мерси за мненията!
390 звучи зле, ама тая сутрин се обадих на още 2 фирми и най-ниското беше 380, при условие че се запиша за 10 септември!
Ще слагам "Ловато", пък да видим
Всички ми казват че разхода е голям, ама това е положението. Двигателя работи много равномерно и гладко. На 40 км/ч и 4-та да му включа пак не се оплаква. Като дам повече газ не пуши…
August 17, 2005 02:26AM
А как ще сложи плочка на солекса,че нещо не се сещам?Трябва да реже капачето на карба и да сложи горна плочка/при това самоделна/-2 много големи минавки.Истината е в щуцерите.
Има такива плочки. Не си търсил достатъчно.
По добре да продупчиш карбуратора мн по добре е
И кое му е по-добрето ако не е тайна?
Тва е най-простия и елементарен начин
August 21, 2005 12:59AM
Пробемите, които се споменават при използването на плочка са 2 или поне аз толкова съм чувал.
1 - колата се душела, щото дупките не винаги съвпадали точно и възпрепятстват спокойното преминаване на въздуха (или нещо такова…)
2 - Има голяма вероятност да не ти легне плочката … Пред магазина в Дианабад си говорих с един с лада, който каза, че е монтьор и си е пилил карба и колекторите и пак не е станало и за това си е дупчил карба. Един приятел по същата причина си го продупчи на жигулата.
Аз преди 1 месец се оборудвах с нова газова. Препоръчаха ми да си взема от турското Ловато, щото е копие на ловатото, за което лесно се намирали и се сменят всичките му вътрешности - това го прави ремонтируем, за разлика от други изпарители. Турския е към 70-80 лв, Ловатото - към 130. Та уж за Волтран го взех, пък се оказа някакво си Екотек…ама се е копие на ловатото…
Аз съм с продупчен ладов карбуратор на 412-ката и вървеше много добре бих казал, само дето в момента имам проблеми и се скапа всичко, и на бензин на 2-ра така трака аванса че си немате на представа…., ама вероятно от това, че ми изгоря електронното запалване…а и минах 1000км и е време за нов реглаж на газовата, че нова газова 2 пъти се регулира.

За цената - Дианабад !!!! Зад Дейзи, на улица "134" се пада, тя не е голяма и ще го намериш, виж карта. Фирмата е вносител и продава на голяма част от другите. Преди бяха заети и записваха за след 15.08. Предполагам пак е така … не то каде ли не е … Ако намериш някой дето е слагал, слагай сам. Като в час по трудово е :))) както се изрази тоя дето ми я слага :)). Единствено си губиш гаранцята :( ако те ти я сложат. Там монтажа беше 30 лв. Целия комплект ми струваше 250лв. 280 беше с монтажа.

За регулиране ако те интересува след като я сложиш.. аз търсих някъде с диагностика с измерване на газовете… и намерих на кожарите при американското посолство на ул. Руй Планина - 10 лв + 12 за озаконяване…