Пробемите, които се споменават при използването на плочка са 2 или поне аз толкова съм чувал.
1 - колата се душела, щото дупките не винаги съвпадали точно и възпрепятстват спокойното преминаване на въздуха (или нещо такова…)
2 - Има голяма вероятност да не ти легне плочката … Пред магазина в Дианабад си говорих с един с лада, който каза, че е монтьор и си е пилил карба и колекторите и пак не е станало и за това си е дупчил карба. Един приятел по същата причина си го продупчи на жигулата.
Аз преди 1 месец се оборудвах с нова газова. Препоръчаха ми да си взема от турското Ловато, щото е копие на ловатото, за което лесно се намирали и се сменят всичките му вътрешности - това го прави ремонтируем, за разлика от други изпарители. Турския е към 70-80 лв, Ловатото - към 130. Та уж за Волтран го взех, пък се оказа някакво си Екотек…ама се е копие на ловатото…
Аз съм с продупчен ладов карбуратор на 412-ката и вървеше много добре бих казал, само дето в момента имам проблеми и се скапа всичко, и на бензин на 2-ра така трака аванса че си немате на представа…., ама вероятно от това, че ми изгоря електронното запалване…а и минах 1000км и е време за нов реглаж на газовата, че нова газова 2 пъти се регулира.
За цената - Дианабад !!!! Зад Дейзи, на улица "134" се пада, тя не е голяма и ще го намериш, виж карта. Фирмата е вносител и продава на голяма част от другите. Преди бяха заети и записваха за след 15.08. Предполагам пак е така … не то каде ли не е … Ако намериш някой дето е слагал, слагай сам. Като в час по трудово е :))) както се изрази тоя дето ми я слага :)). Единствено си губиш гаранцята :( ако те ти я сложат. Там монтажа беше 30 лв. Целия комплект ми струваше 250лв. 280 беше с монтажа.
За регулиране ако те интересува след като я сложиш.. аз търсих някъде с диагностика с измерване на газовете… и намерих на кожарите при американското посолство на ул. Руй Планина - 10 лв + 12 за озаконяване…