Welcome! » Log In » Create A New Profile

Настройка на АГУ-то в домашни условия

Posted by MasterDriver 
Преди 1-2 месеца ходих при газаджия за годишния преглед на бутилката, та настрои и газовата уредба. Обаче как я е настроил, та когато е студена, на смукач не ще да работи, а и оборотите забелязах на празен ход бяха доста височки.иначе си върви добре. Та реших аз да си я донастроя. изпарителя ми е Ловато с плочка и 3-пътник. Та намалихме с една врътка на изпарителя и оборотите на ПХ ги намалихме, работи си и на смукач, но се оказа че пък много окуця- не набира като хората и това си е. Та въпроса ми е- дали не трябва да врътна и кранчетата на тройника и кои кранчета и в коя посока :)), но да може да си работи и на смукач. Ако има някой запознат може би ще е най-добре да пише в темата "ПОМОГНИ СИ САМ"
Врътките на тройника ти играят роля за вървежа…Пробвай да ги развиеш малко по малко.По половин оборот и пробвай как върви.От изпарителя се настройва празния ход;)
И мойта газова се ебава много често и постоянно иска пренастройки.И аз не знам вече какво иска ама въртя там докато тръгне:)
Значи аз разсъждавах така- щом са високи оборотите, със смукача преобогатявам сместа, и затова от изпарителя ги намалих, и действително на студено си работи със смукач, няма да гасне. А кое кранче да врътна или и двете- предполагам повече зависи от дясното, като застанеш срещу карба или греша.
The Machine,който бачка в такъв сервиза казва така:

Месинговия винт ти е байпасна газ - с него настройваш грубо някакъв празен ход , след което си настройваш чувствителността на мембраната с пласмасовия винт. Взимаш си помощник - държи ти педала на газта на около 3000 оборота и си законтря крака някъде и не мърда - ти през това време търсиш максималните обороти чрез тройника (развиваш пропорционално равно и двата винта- ако са два) , като когато спре да увеличава оборотите започваш да навиваш обратно , започвайки да глъхне пак намираш макс. и връщаш около 1/4 оборот.
Пак настройваш от пластмасовия винт празния ход и си готов

Иначе аз въртя и давам газ докато ми хареса как се развърта.По принцип тази на първа ми е по отворена,а на втора по притворена и като забия педала до долу глъхне,но пък скорости от 120-130 не са и проблем,че и повече;)
Аз имам само винт на изпарителя , с който регулирам само чувствителноста на мембраната , дефакто натягам или разхлабвам една пружина . Правя си сместа за ниските (до 1500) оборота от там , след което излизам на пътя , важното е да не тресе мотора при отваряне на дроселовата клапа , това си ми е долната граница , след това малко развивам винта на тройника за първа камера, карам , харесва ми , оставям така нещата . Искам да кажа че след като съм фиксирал границата при която обеднява сместа , след това не отвивам повече от половин оборот ! При такава настройка колата при отворена клапа до момента в койта тръгва да се отваря и втората , храни обороти от порядъка на 5500 при втора , 5000 при трета 4500 при 4та , така че винта за втора камера не го регулирам , отворен е там колкото да не забива нос колата при отваряне , но се усеща липса на газ… Извънградско съм некъде между 9 и 10л. газ на 100км , но е много относително колко е извънградско и колко не е …

П.П.Тези обороти бяха със стария диф , от съботата зеления е с 3,9 , та сега нито знам разход нито какви са възможностите на колата… а пък и скоростите не ги знам , със стария редуктор съм на скоростната кутия .