Welcome! » Log In » Create A New Profile

Da slagam li gaz?

Posted by Alekz 
Re: Da slagam li gaz?
April 26, 2005 05:49PM
И моя космич преди да се занимая с него има6е газова. Беше на 190 000км без съществени ремонти по мотора производство 81г. и повечето му километри бях навъртяни на газ. Износването на мотора не е толкова съществено - просто отбелязах че е се износва повече. Сега не знам за теб ама при мен когато загася колата и мири6е6е на газ известни време при мотора (вероятно докато се ичерпи газта в изпарителя не знам.клапанчетата и тръбите ми не са изпускали)Също като идеш на газстанцията да заредиш пак мири6е бая време. Преди около 7 години някъде баща ми бе6е се подпалил на една газстанция.Скъсала се някаква мембрана не знам ква заредил и то4но пали и откъм мотора по4нали да гориВсички служители изчезнали мигновенно той си изленал кат пич с пожарогасителя загасил го и си дойде помня тогава целия мотор бе6е бял.На мен не ми се е случвало нещо подобно да чукна на дърво. Ако бе6е на бензин бая по-трудно 6те6е да се запали според мен.
А и друго за разхода да драсна някой ред. Преди аз като го взех го карах само на газ и зимата дори го палех на газ -бензин само в случай че ми замръзне изпарителя.И мога да кажа че не съм го засичал колко гори сипвам и карам - сега пак правя така обаче съм на бензин и като пари ми излиза същото.
April 26, 2005 07:46PM
За това миришене съм съгласен
След като изключиш мирише от остатъците след клапана които се изпаряват при липса на добра херметичност, а и дори да я има;-)
Мемкбраните на изпарителя се сменят на определно време, защото се втърдяват и изпускат. Уплътннията също. Помага до голяма степен.

п.с. Като ги пиша такива високопарни изречения, не мислете че моя джуган е в перфектно състояние;-)
April 27, 2005 05:46AM
При правилна експлоатация мембраните издържат и 10 години даже…Днеска измерих разход 16 и минах до съседа ми,който е монтьор на газови и сега се опитваме да я нагодим с него-хем да върви прилично хем да не ми гълта много…И го разпитвах за тези неща и ми обясни някои работи…Не е чак толкова сложно това с мемраните,защото гледам,че те най-много се обсъждат…
И някакъв маркуч ми паднал от карбуратора и досега все едно съм карал с дупка в карбуратора…бахти спека:о)
така че не се вманичавайте в тези мемрани и уплътнения…Маркучите гледам отвън са по уязвими…;)
April 28, 2005 02:27AM
Ако този месец съм карал 2 000 км градско-това са 200 литра бензин или 320 лева.Газ това са 260 литра или 195 лева.Някои месеци карам и по 3,даже 4-5 хил.км с извънградското.

Edited 1 time(s). Last edit at 04/28/2005 02:31AM by Sentinel.
April 30, 2005 05:25AM
Слагай АГУ и не се притеснявай от нищо.Най-големия враг на двигателя е детонацията / след липсата на масло / от лош бензин а при газта това едва ли ще се случи!Ако се настрои правилно едва ли ще усетиш и загуба на мощност !
May 09, 2005 05:38PM
Ще сложа май… Ако ми се откъснат 300+ лева де… Мерси на всички :)
May 10, 2005 05:59AM
Абе не мога да смъкна разхода…Всичко е наред…
Искам да ми кажете един буксуващ съединител при настъпванка може ли да ми качи 3-4 литра отгоре…Защото оня ден пак не се сдържах и и дадох яка жега…И сега съединителя е много странен отпуска горе изведнъж…И примерно като я прибирам в гаража трябва да кача бордюр-давам газ,съединителя го отпускам почти до горе,колата си се форсира и почти в най-крайно положение на педала почва да се качва….някога иска и лека засилка…Та ме съмнява съединителя…Кажете възможно ли е?сега дава 16-17 на 100 градско,а преди имах 12-13…какво повече иска и се чудя на акъла смотан….
May 11, 2005 10:18PM
Ми ако ти буксува съединителя ще се качи разхода да… то е все едно по лед с кофти гуми да караш - за всеки 5 километра път навърташ по 10 на километража и разхода е двоен. Съединителя няма да ти промени километража май, ама двигателя все едно се пъне нахалост…
May 12, 2005 04:19AM
Имаше някъв номер там-заваряваха шангата или нещо такова.Навремето на осмака ми постоянно се ебаваше съедНакрая парнахме щангата и се успа.
May 12, 2005 06:31PM
white_shark >:
-------------------------------------------------------
> Абе не мога да смъкна разхода…Всичко е наред…
> Искам да ми кажете един буксуващ съединител при
> настъпванка може ли да ми качи 3-4 литра
> отгоре…Защото оня ден пак не се сдържах и и дадох
> яка жега…И сега съединителя е много странен
> отпуска горе изведнъж…И примерно като я прибирам в
> гаража трябва да кача бордюр-давам газ,съединителя
> го отпускам почти до горе,колата си се форсира и
> почти в най-крайно положение на педала почва да се
> качва….някога иска и лека засилка…Та ме съмнява
> съединителя…Кажете възможно ли е?сега дава 16-17
> на 100 градско,а преди имах 12-13…какво повече
> иска и се чудя на акъла смотан….
>
> Moskvich 2140 GT

Като ти чета "постингите" съм забелязал, че твоя Дзвяр винаги го караш на "бургия". Все не се "сдържаш" и въртиш гуми и го "сучеш" и го "пънеш"..:( .
Абе,дядо ти като го караше колко му гореше на човека? И колко често "фърляше" съединителя…Щом се кахъриш за разхода, нали си спортист,намери си спонсор-Нефтохим е наблизо.Споко!:P

Edited 1 time(s). Last edit at 05/12/2005 11:13PM by komisar.