Welcome! » Log In » Create A New Profile

Метанова уредба!

Posted by MoherA 
Метанова уредба!
January 31, 2008 06:19AM
Здравеите.
И така колеги решил съм да слагам на моя москвич 2140Д метанова уредба
и въпроса ми към вас е дали някои от вас кара с такава система или
има информация за други москвичисти с метан и да сподели мение и опит:)
Re: Метанова уредба!
January 31, 2008 06:29AM
Колега тука трябва да се обърнеш към колегата smeho и единствено към него !Той кара от няколко годинки Москвича си на Метан и до колкото ми е известно само той е с метанова уредба от форума ако не се лъжа.Че го потърся да му предам да се включи да ти даде един два съвета относно метана!
Здр.Колега!И аз много се чудех дали да слагам.Много познати са ми казвали че е добър вариант.Казват че гори 5 лв. на 100 км градско.При положение че съм от Варна,а тук последните години движението е ужастно задръстено.За разлика от газта тук атмосферите са по-големи,и някои казват че е бомба със закъснител и тежи повече от газта.Но наистина най-добре е да се обърнеш към колегата Smeho,той най-добре е запознат.
Което знам аз, е че на около 800-1000 км. трябва да се покарва около 10-20 км. (не че повече ще навреди) на бензин, за да не "изсъхва" двигателя. Говоря наизуст, нямам нищо общо с метана.
February 01, 2008 07:06AM
Колегата SMEHO ,ДИДО със сигурност е супер доволен от метановата уредба ,това мога да ти го кажа веднага. Сложи си няма да съжаляваш ,Москвича варви перфектно на метан ,поне този на Дидо варви много кораво и казва че 4лв. на 100км извънградско ,какво да ти кажа кара го на поразия ,над 20 000 км му навърта на него ,колата надмина моите учаквания старшно добре варви ,поне аз трудно успявам да го стигна ,супер добре набира и има отлична мах.скорост. :)
А приблизително колко струва цялата метанова уредба?
Demoman >:
-------------------------------------------------------
Което знам аз, е че на около 800-1000 км. трябва
да се покарва около 10-20 км. (не че повече ще
навреди) на бензин, за да не "изсъхва" двигателя.
Говоря наизуст, нямам нищо общо с метана.

Саше, то това е валидно както за метана, така и за газта. Разликата е само в това колко км. на бензин трябва да караш да речем на 1000 км. газ/метан. На мен лично ми препоръчват около 100-тина км.
February 07, 2008 03:17AM
Наистина няма по-хубажо не6то от метана. За изсъхжането на мотора мога само да кажа че миналата зима 8 месеца нямах бензинова помпа а въртя по 2000км на месец. според мен ако ти е хубажо маслото(карам само със френски масла) няма проблем, но съм забелязал че като карам малко на бензин после няколко км. колата върви повече
[gbo.com.ua]
Мисля, че го бях дал и в ,,интересни сайтове, линкове…."
February 08, 2008 04:33AM
еми предполагам, че саита е интересен за хората които знаят руски.