Welcome! » Log In » Create A New Profile

Плочка или дупчене

Posted by Iany 
Плочка или дупчене
February 14, 2008 02:26AM
Колеги искам съвет от вас-как е по добре-имам газ на москвича-2140Д 88год. от 2год-или 15 хиляди км-та по добре е -да се дупчи карбуратора или със плочка?
Москвича е с карбуратор от лада 5-ца и проблемът му е че не "катери"как види байр и умира…дайте съвети защо- жиглиорите ли са по различни какво не знам- така е и на газ и на бензин,но съм решил да взема оригналния карб от 1 приятел пак с 2140Д,пак 88 год.,че той ще го дава на скраб неговия,за което ми е жал ,че е на 70 000 и върви зверски,та като му зема карба - да го дупча ли за газта или с плочка да го правя?Надеждата ми е в тоя карбуратор ей! в байр с тоя ладовия е много зле…
Моят москвич е на 60 000 реални,а карбуратора стария е махнат,щот сички жиглиори са блили приплескани..абе дълго е за разправяне- не върви…
Тоя приятел катери от околовръстното към драгалевци на 4- та - чат пот 3-та аз 2-ра - едвам 3 та ,а ако съм натоварен на 2- ра….
Има ли все още читави майстори в София дет да разбират и да си занимават с москвичи..?
Съжелявам за многото въпроси,но съм нов в форума…
На 5-цата е вакуумен и е вероятно втора клапа да не ти отваря ако е повреден.Оттам идва невървеж,а и ти казваш и на газ и на бензин ти е зле.Провери тая работа.
Другото е настройка на запалването.Километрите му не са много,за да е износен мотора а пък да е чак толкова зле не ена добре…С какви свещи,кабели си?Нещо пипал ли си по делкото?
Иначе на 2140Д карбуратора пак е вакуумен и ако твоя е наред като сложиш този голяма разлика пак няма да усетиш кой знае колко.Аз съм твърдо за механичен ама ако не си спортист все тая за тебе.Виж първо работи ли ти втората и после другите неща и пиши.
Колега,аз махнах стария,защото се запуши зверски и като отворих да изчистя жиглиорите и ми стана лошо,стареца дето е бил негов явно не е довиждал и беше мазало ,а докато работеше- 10 градско и Унекален за москвича вървеж-Това сериозно ,после ---ужас ,а как най лесно да видя - втората клапа работи ли ?В смисъл на ниска предавка- 1-2 ра - пак е много добре,но в баир на 3- 4-та - ужас-За пример - ако ми се наложи да катря Петрохан - с другата кола - на 3 та тук там 4 - та,рядко 2- ра ,а АКО ТРЪГНА С МОСКО 1-2 ра не се смейте мнго е зле….
Поздрави
Ако искаш прочети това:
[gbo.com.ua]
За клапата махни капака на въздушния филтър и ще видиш двете клапи.Запали и като гледаш клапите подай газ при определени обороти трябва да отвори втората :)
Предполагах,ма се да си питам…хахаха мерси
Даже и отстрани става.Подаваш газ и гледаш дали лостчето/щангичката дето излиза от гъбката на вакуума дърпа и отваря клапата ;)
Колеги да речем,че сложа новия карб(днес го взех…ураа)и оправя настройкита на бензин - да са ок и да върви прилично,после понеже пак ще трябва да слагам таз-та та да ви питам основния въпрос -КАК Е ПО ДОБРЕ,ДА СЕ ДУПЧИ ИЛИ С ПЛОЧКА?
Благодаря предварително за отговорите!
Препоръчах ти да прочетеш това:[gbo.com.ua]
Щом машината е с добра компресия, респективно създава добро подналягане, сложи плочка. Вярно е, че със щуцер е по-оптималния вариант, но съсипваш донякъде карбуратора.
Сума акъл се раздаде и по тая тема.
Успех и пиши какво си направил.
Разпробиването е донякаде по добрия вариянт.С плочка е с мойе би
една идея по-икономично.Недостатък на рапробиването е че след време поради
вибрациите може да се прецака резбата на стената на карба кадето е навит щуцера(досещаш се 4е стената е алуминиева и като прибавим "голямата" и
дебелина,че не и трябжа много) и става много неприятно(имал сам такав
случаи с нива).Изборът от тук нататък си е твои.