Welcome! » Log In » Create A New Profile

Плочка или дупчене

Posted by Iany 
лично моето мнение е горна плочка/ не е скъпа/ и във никъкъв случай средна - наричана долна -която се поставя между частите на карбуратора. просто тя не е създадена за модела с вакуумно отваряне на втора клапа. Ако има проблем с разхода и вървежа тогава да се пробива - и то в онази част където дифузора е най тесен а не по долу .както често правят калпавите газаджии.
Благодаря ви колеги,малко да се стопли и го почвам,да си го наглася на бензин,и оттам,ще решавам за газта,но и аз не искам средна плочка именно защото се разглабя карба и оттам после може да смуче въздух и още ред неща има,който не ми харесват.
БЛАГОДАРЯ ЗА МНЕНИЯТА
според мен най-добрият варянт за газово е с разпробит карбуратор…аз така съм си го направил…баща ми го разпроби както трябва с подходящ ъгъл и си върви много добре
Колеги извинявам се,че пак ви занимавам,но вчера едно аверче ми разправяше за някаква "горна плочка",която се лепяла със силикон или нещо такова,абе закрепянето ще го доразбера как става,идеята ми е с това нещо възможно ли е избягването на разхерметизацията на карба,за средна плочка и също така евентуалното дупчене….
горната се слага върху карбуратора . след това се слага кутията на филтъра -кутията уплътнява към плочката с ориг иналната си гумена подложка /гарнитура.между карбуратора и плочката или се изрязва подходяща /или се залепва .повечето които съм виждал са със един щуцер /общ и за двете камери/ и не трябва тройник с два винта .а само с един винт. относно дупченето мисля че наклона не определя нищо а само мястото е важно. и прочетете тия книги дето са дали колегите.там се описва защо се дупчи в най -тясната част на дифузора и как трябва да е поставен щуцера със скосената част надолу. това е във връзка с закона на Venturi.[hyperphysics.phy-astr.gsu.edu] [www1.uts.com] [en.wikipedia.org]

Edited 2 time(s). Last edit at 02/19/2008 01:46AM by ivan_fiat.
Re: Плочка или дупчене
February 19, 2008 04:03AM
Iany >:
-------------------------------------------------------
> Колеги извинявам се,че пак ви занимавам,но вчера
> едно аверче ми разправяше за някаква "горна
> плочка",която се лепяла със силикон или нещо
> такова,абе закрепянето ще го доразбера как
> става,идеята ми е с това нещо възможно ли е
> избягването на разхерметизацията на карба,за
> средна плочка и също така евентуалното дупчене….

еееее колега diavo това изглежда супер
Къде са ти го правили,ако и резултатите са добри именно това искам и аз
ако имаш инфолмация сподели
не е тази плочка има и други , които не се дупчи кутията на филтъра - тази не е за москвич ,а е за самара.