Welcome! » Log In » Create A New Profile

Отопление на изпарителя с подгряваща свещ от дизел ?

Posted by ALEX 
Замислям се дали ще стане ако забода една подгряваща свещ и така да предотвратявам замръзването на изпарителя докато мотора е още студен.Може да се сложи и един магнит-винтил да спира циркулацията на вода през изпарителя през това време.Какво ще кажете за идеята.Това ми се струва най-лесното и бързо решение на проблема.

Edited 1 time(s). Last edit at 12/12/2010 01:12AM by ALEX.
Има и за антифриза такива свещи на специално тяло. Аз също мислих нещо такова ама нз дали генератора няма да му дойде много и акумулатора да окапе. Ланчийте имат такива съто бях срещал в един сайт универсално такова.Ето какво представлява :
Като идея е добре, но консумацията на една подгревна свещ е към 20А.
Генератора на москвича мисля е 40-45А и то при 3-4000 оборота.
Ако се се сложи генератор пр от западен автомобил 90 -120 А, мисля 3-4 свещи няма да са проблем и на празен ход.

Незнам някой замислял ли се е, но ми се струва че ще е по ефективно ако свещите се сложат директно на изпарителя.
Примерно БРЦ има доста месо където ще се събере, на ловатото и там производните турски, свещите ше дойдат дълги май, но пак не е невъзможно.
А какъв е смисъла като в България няма такива студове?!Миналата година дори на -20 нямах проблем при паленето.Откакто си махнах и механичната перка дето обдухва вледенения мотор още при паленето положението се подобри значително и мотора загрява 2 пъти по-бързо.Друг е въпроса как правилно ли е вързан изпарителя.Ама това със свещта е абсолютно ненужно.Повечето карате с малки акумулатори,а и динамото на Москвича е супер смешно и след палене като се пуснат фарове,парно,музика и евентуално чистачки почти няма ток,който да отива за връщането на силите на акумулатора след паленето…Не напразно дизелаците са с динама от 90 нагоре апмера и акумулатори с по 10-20А повече капацитет и 100-200А повече стартов ток.
само оффф топик да вметна че сложих генератор от опел астра/кадет 1.4 55 ампера и много съм доволен и си пасва без проблем на 12ката, не е кой знае колко по мощен на последните дефорсета и 21412 са 50 амера но шайбата му е значително по малка и на супер ниски обороти успява да зареди акумулатора и остава ток за фарове и чистачки, ремъка също си пасва.

А по въпроса, разправяха ми за такова нещо подгревно, направено от стар газов клапан, разпробит и навита дизелова свещ. Работело много добре, но честно да си кажа малко ме е страх да грея газта до такива температури, по добре според мен е 1-2 свещи на водата, защото наистина 4 гълтат много ток, и най добре с термореленце да ги изключи на 40 тина градуса температура на водата.
Ето какво намерих.Явно върши работа и една свещ.Остава да проверя за някакъв магнит винтил…
ЦЪК
Навих се за това подгряване. Днес си купих свещ за 5 лева,
и едно реле 30А. Тия дни като имам време слагам.
Изпарителя е Ловато вакуумен.
Не е ли необходимо да се направят малко проби и опити преди да се почнат де се дупчат изпарителите.Някой правил ли е опит да потопи подгряваща свещ от дизел в буркан с вода?Да и подаде напрежение от акумулатора,да види какво ще покаже ампермера.Явно повечето знаят,че една свещ подгрява от 5 до 15 секунди /примерно/ и то в случея подгряват газ,а при многократно подгряване зимата преди старта на мотора свещите от 5-10лева бързо изгарят.Какво би се случило с подобна свещ потопена във вода и работеща под напрежение за няколко минути? Едно време имаше едни двигатели перкинс които имаха само една свещ и то на самата помпа,мисля,че направо подгряваха самата нафта,а самата свещ изглеждаше доста голяма.Та идеята ми е,дали не трябва да се търси свещ,която да подгрява течност.
Както живея в къща и гаража ми е у другата стая /спя на не повече от 1.5метра от Москвича :D/ Бих предпочел едно такова

Колко ли ток навърта реално?
Еми колко да навърта, то там си пише - 1000 вата, което хич не е малко. Такова нещо се продава като кит комплект за ултралеките самолети. Хората по северните страни си го слагат да си греят моторите през нощта за да са готови за другия ден. Да не се налага да правят т.нар. cold start.