Welcome! » Log In » Create A New Profile

Отопление на изпарителя с подгряваща свещ от дизел ?

Posted by ALEX 
Най-доброто е т.нар. "мокра печка".Тя ти върти охл.течност на колата и я затопля.Бензинови са и харчат по половин литър на час, което е нищо.Имат само един минус и това е високата им цена…Нови са към 2000-2200лв, стора ръка може да се намерят за около 500-600лв, но тогава често се случва да трябва да се смени нещо или просто да липсва и допълнително се оръсваш 200-300 лв…Според мен това със свеща в изпарителя трябва да се получи.

П.П.Някой наясно ли е защо печките на Заз-а се палят(подпалват колата)?
щото е горелка на бензин в едно кюмбе :), а относно джаджата така е тоя отоплител зе е и за 12 волта даже, то и да беше трябва да си сложим 2 ри генератор 2пъти по мощен от москвичовия само за това :)

Edited 1 time(s). Last edit at 12/14/2010 04:52PM by pcho2140Д.
Ако говориш за нагревателя пъхнат в блока, той е на 120 В, явно е за Америка правен.
Печката на заз-а и карбуратор има там един… Иначе може и бечка от някой дизелак в момнета се сещам точно за БМВ Е34 525TDS-малка компакна ефективна :)
По зачетох се из форумите за това и се оказва, че почти всички ВАГ бангии имат такива устройства фабрично с 3 подгревни свещи, но не са дизелови ами специални за течност (независимо каква, може и масло) и са даже по евтини от тези които подгряват дизеларките. Там се управляват от компа и е сложна история, но много хора си слагат такива неща с едно реле и ключ, ефекта бил добър. Обаче една такава свещ наистина има стартов ток 20 Ампера, а след това пада на 12-15, което е доста за наще генератори от където и да го гледам. Аз мисля да го изпълня с 2 свещи като ще има сложа отделни ключета за да може на празен ход да си пусна само едната да не товари, а в движение и двете когато генератора вече зарежда като свят.

В офф-роуд форума прочетох следния експеримент, 200мл чаша с дизелова свещ, бъква за 30-40 секудни, което е много доволно и тези чудесии вдигат 850-1000 градуса за 3 секунди. Ще го направя пък ще видим, само трябва да измисля корпуса на чудесииката и да е лесен за правене. Ако имате идеи казвайте :)
Ако корпуса не е замасен, що не се заиграеш с последователно свързване на 2 свещи например или както е оня на снимката за 4 свещи: Всяка една ще грее с 1/4 от мощноста си, но печелиш подгряваща площ.
. Щото ако нормално свещите имат 20А стартов ток и после пада до 12-15 мисля че в течност няма да падне толкова тока

Edited 1 time(s). Last edit at 12/15/2010 10:25PM by ben.
Ами да обаче водата е проводник :) и няма как да не е замасено това. Може да им се подаде по малко напрежение, четох (май нещо френско беше Рено, Пежо) че там докато си на контакт им се подава 6 в. а като запалиш 11в. То това е един реотан в край на сметка тай че това май е по добрия вариант за намаляне на консумацията. А такъв корпус като на снимката може да се намери по моргите както и другия с 3-те дето е на ВАГ-овете (VW,Audi,Seat), но накрайниците за маркучите са с размер 20 пък наще са 16 май :). Трябва с преходници някакви.
Верно бре!!! Ще направим електролоза. Не знам с полученя водород дали може да захраним двигатела, ама ръжда колко ти душа иска.
А ако се навие реотан на една "тръба" през която да минава охл. течност? спомням си, как преди имаше места дето пренавиваха котлони, технологията може да е подобна, ако не се напука от разширението на тръбата при загряване.

ПП. Въртят ми се съвсем сурови идеи в главата. Надявам се, да не ги приемате като спам или нещо от сорта :)
Спорем мен това може да се сложи на входа на парното.Така след като си запалил вече ще почне да топли.По бавно ще ти загрява мотора,но винаги едното е за сметка на нещо друго :) Според мен една такава "свещ" дирекно може да се забоде на изпарителя.Целта да е да запалиш с изпарена газ, а след това вече да работят и другите.Никой не е казал, че трябва да са на едно място, нали отделеното количесвто топлина ще е едно и също :) Пачо, знаеш ли къде се продават такива "свещи" за течности?
Добра идея за студения климат.Ваг групата са си така по рождение някои дизеляци,но на изходящата вода за парното.3 броя подгревни свещи завъртяни на алуминиев фланец.Цената не е много малка може би като се има в предвид и цената на резервните части.И аз нещо се позамислих дали да не пробвам на реното еи така пък нищо не губя,с обикновени подгревни свещи. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=64451&start=150]http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=64451&start=150[/url]