Welcome! » Log In » Create A New Profile

Отопление на изпарителя с подгряваща свещ от дизел ?

Posted by ALEX 
Подгревни свещи за охладителната течност тук: [www.kosser.net]
Питах в косера, онея ме гледаха като полезно изкопаемо кви са тея свещи,аз викам в сайта ви пише така и така. Отговора беше "те тея на сайта пишат сякакви глупости" :))) , но както и да е и прости стават, въпроса е някой направи ли го и има ли файда. Аз мисля да ми измайстори някой един корпус и да навия 2 свещи преди изпарителя, но ще иска по силен генератор.
Линка го копирах от друг сайт,където имаха подобна тема като нашата.Извинявам се ако съм те подвел.Аз в момента не работя по тази тема.
Според мен трябва да е вътре в изпарителя…идеята, поне моята де, е да се спира въртенето на водата през изпарителя и чак когато достигне двигателя работна температура да спре свеща и да си върти водата.
Не ти не си ме подвел, като напишеш на гууглето и то ме праща там, и то в сайта им така си пише че имат, въпроса е че в магазина не са чували за тях :)
ам слагайте един термостат на изхода от изпарителя и свещите и газ. Няма ко толкзо да стане или ще падне акумулатора или ще свирне генератора :)))
Ако някои иска да сътвори нещо кадърно, да сложи печка от някоя западнярка и да каже как е.Това с подгяващите свещи е чиста залъгалка.
Няма причина да е залъгалка. Колкото до печка от кола….втора употреба са към 500-600 лв и почти винаги липсва нещо от комплекта и даваш още 100-150 лв…нова е 2400-2600лв…аз толкова немога да извадя….така че мисля да се задоволя само със свеща.
Аз не мога да разбера какъв толкова е проблема с това подгряване. Ако толкова се кара през студения период какъв е проблема да се пали на бензин и да работи така 5-6 мин докато обърне водите. При читава охладителна система проблеми не трябва да има. Това че ние сме мишовци(включително и аз) и палим дирекно на газ си е отделен въпрос. И въпреки това аз от проблем с мръзнещ изпарител не мога да се оплача. И ладата и москвича(преди да му сложа турбото) влизам паля и заминавам. Това да мръзне-не. Сега вече с турбото нещо не мога да го нагодя студен му иде богата сместа и се дави, топъл му идва бедна, но запаля ли дирекно си отсвирвам… А за парно сега на нова година, които се събирахме могат да кажат кога почва да духа топло…
Идеята е веднъж да пали по-лесно и другото което е да имаш някакъв нормален разход при студен мотор.Сега при студен мотор ти гори сигурно около 20 газ или 15 бензин…основната причина според мен е малкото изпарения и оттам малка част изгоряло гориво, повечето се изхвърля през аспуха.При положение, че този недостатък може да се избегне защо да не го направим. Това би помогнало доста особенно на харата които карат на къси разстояния.