Welcome! » Log In » Create A New Profile

Отопление на изпарителя с подгряваща свещ от дизел ?

Posted by ALEX 
Малко офф топик. Днес във в."24 часа" има интересна статия, за пробег от 300 км с коли на различни горива. За банзиновата са дали разход 7на100, нещо постижимо за нашите москвичи, а за колата на газ разхода е 10на 100. За бензиновата кола сумата е 47.60 лв, а за тая на газ 40.50лв. Ако още малко поскъпне газта, аз лично не виждам и смисъл да се кара на алтернативно гориво. Иначе 300-та километра с метан се минават за 20 лева….
Аз на вестници не вярвам много.
Нека да говорим с конкретни данни и факти сега.

Москвича моя ми дава 11-12 газ градско.Навън ми дава 8-9.Като го сметна 100км в града ми излизат ~16лв.,а извън града ~12лв.
С градските ми 16лв. можеш да си вземеш 6.8л. бензин вместо 12л. газ.С тях един Москвич да мине 60-65км. градско в най-добрия случай.
Извънградските ми 12лв. за газ са 5.3л. бензин.С тях се минават 70-75км. ако гори 7.

Ясно се вижда при Москвич каква е разликата.Файдата от 30-40км. смятам,че си струва.Тая кола е в графата на тези,които на газ работят и горят по-добре отколкото на бензин,така че…
Сега ако е БМВ или някакъв подобен случай няма смисъл.Тия коли си горят около 12-13 бензин,а на газ особено ако са с нормални газови разхода почва от 15.

Уното гори 4.5 бензин извънградско и под 7 в града ама да речем,че е твърдо 7л..Това са ти 10лв. 100км извънградски пробег и 15лв. градски 100 км.Ето тя е почти на кантар с Москвича и няма голям смисъл от газова,но пък къде е Москвича 1500 кубика 75 коня къде са 1100 и 50 коня.Малка е,пъргава за конете си,по-широка от Москвича ама си остава малка кола.

Идеята ми е,че малко коли горят толкова малко бензин градско и в повече случаи са или ей такива въшки като Фиата или са някакви нови.
Тоя тест или сравняват някоя малка кола срещу средна или някоя нова срещу стара ;)

Моя Москвич като го подкарах бензина беше евтин и карах на него.В града ми гореше пак около 11-12,а навънка 8 някъде.Не знам какви нерви се искат да гори 10 в града и 7 навън.Имам приятел с чисто нова гаражна Лада 21063 (верижен 1300)-супер стегната,която гори 10-11 в града и то без да и дава.А аз си давам и пак съм с 6-7лв. по-напред от него на всеки 100км ;)

А и сега се сетих да ви кажа ако имате бензиностанции ЕКО в града си изкарайте си карта ЕКО ПРИЯТЕЛИ.На мен ми я подариха приятелите ми от ЛКБ.Отстъпката е най-добра от всички вериги,защото е 5 стотинки независимо бензин,дизел или газ.На останалите вериги бензиностанции е по 2 стотинки и то само на бензин и дизел.Предполагам,че се дават и еднолично тези карти,защото съм виждал без да пише нищо друго освен ПРИЯТЕЛИ.Ето как изглежда като цяло:
[www.ladaclub-bg.com]
Не е кой знае каква далавера ама щом имаме възможността на 10 литра да спестим 50 стотинки си е файда…това си е една вафла или чай ;) Горивата поне тук са добри и обслужването е на ниво.

Edited 2 time(s). Last edit at 01/08/2011 11:50PM by white_shark.
И аз не вярвам на тоя "тест".Ако става въпрос за коли мога да дам пример с нашата Астра.Извънградско гори 6 и нещо до 7 бензин или 8 газ. Баща ми е минал за последната година над 50 000 км с нея.Който иска да смята ама ясно се вижда, че смисъл от газта има и то не малък.Колкото до Москвича на мен ми гори 10-11 газ извънградско при скорост 100-120км/ч.при положение, че не ми е регулирана предницата и няма кой знае каква инерция…Не мисля, че ако караш на бензин с такава скорост ще ти даде кой знае колко по-нисък разход.

Edited 1 time(s). Last edit at 01/09/2011 01:20AM by ALEX.
Всеки сам си избира, хората са написали тия 300 км колко пари са им стрували при даден разход не виждам кое не е за вярване? Пък и на газ, както един ден ти харчи 10 другия ти харчи 15-20, на всяка газ станция горивото различно, обороти се губят, +още един преглед годишно+някой прецакан клапан..Бензина сипваш и караш. Това е. Да се спираме с офф топика, че тоя разговор край няма да има и преди се го говорили:))
Ванка не си прав.Особено при положение,че караш на бензин не знам как си се сблъскал с всички тия проблеми.Сега ако си с най-долната уредба на 15 години и не полагаш никакви грижи за нея естествено,че ще имаш всички тия ядове.
Другото е,че 300км. е несериозен пробег,който аз навъртам за седмица.7лв. на седмица х4 = 28лв. на месец, което ми е половин бутилка газ или още 160-170км ;)
Смятам,че няма какво повече да подлагаме на съмнение далаверата от каране на газ! ;)
Колеги направих подгряването.За около минута испарителя става доста топъл.
Испарителя е ловато. Понеже свеща е дълга та на струг ми направиха преход.
От едната страна се навива свеща с резба 12Х1.25 а от другата е 10 нормална
и се завива в испарителя.Монтирах я в долния край на испарителя. Доволен съм,
но мисля по-нататъка да сложа още една за по-бързо нагряване.
можеш ли да снимаш да видим къде точно си я боднал :)
Колко ампера ти е свещта?
Незнам, но съм я пуснал през реле 30А.